Korteriühistud saavad küsida toetust kütteseadme väljavahetamiseks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Keskkonnainvesteeringute keskus jagab toetust.
Keskkonnainvesteeringute keskus jagab toetust. Foto: Shutterstock

Korteriühistud saavad alates tänasest taotleda Keskkonnainvesteeringute Keskusest toetust biomassil või fossiilkütustel töötava kütteseadme asendamiseks taastuvat kütust kasutava seadmega, vooru eelarve on 500 000 eurot.

Toetust saab taotleda ka maja ühendamiseks kaugküttesüsteemiga. Keskkonnainvesteeringute Keskus annab toetust nendele korteriühistutele, kelle maja on ehitatud enne 1. jaanuari 2010, kuna need hooned ei ole valmistatud kõige energiasäästlikumalt ja nende kütteseadmed võivad vajada väljavahetamist, teatas sihtasutus.

Toetust saab taotleda biomassil töötava katelseadme väljavahetamiseks biomassil töötava katelseadmega, biomassil töötava katelseadme väljavahetamiseks mõne teise taastuvkütuse lahendusega, fossiilset kütust kasutav küttesüsteemi - välja arvatud maagaasi - asendamiseks taastuvkütuse lahendusega ning biomassil või fossiilsel kütusel töötava küttesüsteemi asendamiseks kaugküttevõrguga.

Toetuse taotlemiseks ei ole oluline, et maja oleks eelnevalt rekonstrueeritud, kuid korteriühistul tuleb taotluse esitamisel lisada visioon ja kavandatud tegevused maja soojustamiseks.

Taotlusvoor avatakse 1. augustil ja see lõpeb 30. septembril 2019. Omaosalus peab olema 50 protsenti projekti abikõlblike kulude maksumusest. Vooru eelarve on 500 000 eurot.

Toetust jagatakse riigisisese keskkonnaprogrammi atmosfääriõhu kaitse programmist. Toetuse töötas välja keskkonnaministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles