Ebatavaline turgutusnipp pakub troopikast pärit toataimedele hädavajalikku kosutust

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ühe koduomaniku kaval säästmisnipp on ka asjatundjate poolt heaks kiidetud.

Redditi kasutaja HamAndPlants otsustas möödunud nädalal jagada üht väärt turgutusnippi taimedele, mis paljudele esmapilgul eemalepeletava ning mõneti uskumatu teguviisina näis. Väljaanne domino.com otsustas kavalasse praktikasse veidi valgust heita, saamaks teada, et taoline talitusviis on meie toataimedele tõepoolest turgutavaks lisandiks. 

Nimelt võtab asjatundlik rohenäpp igal kümblemiskorral oma toataimed endaga vannituppa kaasa, et rohelised kaunitarid kuuma auru kuuri nautida saaksid. Asjatundjate sõnul on see väga hea viis oma taimede turgutamiseks, ent vajab sealjuures ettevaatlikku lähenemist. 

«Kõrgest õhuniiskusest lugu pidavad taimed – näiteks sõnajalad, tiigerlehik ja tillandsia –  õitsevad kuuma duši aurus ja saavad kasu vannitubades valitsevast üldisest õhuniiskusest,» ütles Rootedi taimehooldusspetsialist Gabby Santiago. Suurepärased kandidaadid on tema sõnul ka ka monsterad, palmid ja korgipuud. Kõrbest pärit taimed soovitab ta aga vannitoast välja jätta. 

«Kaktuste või sukulentide muld ei tohiks kunagi ülemäära niiskeks jääda. Vannitoa niiske keskkond muudab nad haigustele vastuvõtlikumaks ning põhjustab mädanemist,» ütles Santiago lisaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles