Maarjamäe kõrgendikule kerkib järgmise kümmekonna aasta jooksul uus omanäoline elukeskkond

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Lahekalda elukvartal.
Lahekalda elukvartal. Foto: Merko Ehitus AS

Merko on käivitanud uue elukeskkonna arenduse ja on alustanud kodude rajamist merepinnast üle 40 meetri kõrgusel asuvale looduskaunile Maarjamäe kõrgendikule. 

Lahekalda arendusalale kerkib ehituse esimeses etapis kolm korterelamut kokku 144 korteriga. Korterite müük algas täna ja elanikud saavad uutesse kodudesse kolida aasta pärast.

Lahekalda elukvartal asub Tallinnas kesklinna, Pirita ja Lasnamäe piiril Maarjamäe paekaldal. Arendusprojekti kogumahus ehitatakse järgmise kümmekonna aasta jooksul ligi 17 hektari suurusele arendusalale etapiviisiliselt moodsad eluhooned enam kui tuhande korteriga.

«Kliendid on Lahekalda ehituse algust väga oodanud, huvilisi on kogunenud rohkem kui esimeses etapis kortereid valmib,» rääkis Merko Ehitus Eesti kinnisvaraarendusdivisjoni direktor Tiit Kuusik. «Lahekalda korterid pakuvad avaraid vaateid Tallinna lahe ja südalinna suunal, arenevale piirkonnale lisavad väärtust läheduses paiknevad Pirita terviserajad ja merepromenaad ning Tallinna linna poolt plaanitavad infrastruktuuri- ja tervishoiuprojektid,» loetles Kuusik uue elukeskkonna eeliseid.

Lahekalda arendusprojekti hilisemates etappides rajatakse kvartalisse kauplus koos pindadega väikeäride ja teenindusasutuste jaoks ning lasteaed. Arendusala vahetusse naabrusesse on Tallinna linn lähiaastail plaanimas tervisekeskuse ja hiljem ka uue Tallinna haigla rajamist.

Lahekalda arendusprojekti esimeses etapis valmivad viiekorruselised liftiga korterelamud Paekalda 22, Paekalda 24 ja Paekalda 24a kinnistutele. B-energiaklassiga hoonetes paiknevad korterid teisest viienda korruseni, esimesel korrusel asuvad panipaigad ja varjualusega parkimiskohad. Pea kõigil korteritel on rõdud või lodžad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles