Lihtne, aga vähetuntud nipp, mis aitab lõhnaküünalde valimisel hädast välja

Kodu.postimees.ee
Copy
Lõhnaküünalde valimise A&O.
Lõhnaküünalde valimise A&O. Foto: Shutterstock

Lõhnaküünalde kirjus virr-varris ei tule kuigi kaugele vaadata - üks isiklik abimees aitab seejuures momentaalselt tupikust välja.

Saabuva talve valguses muutub lõhnaküünalde valik meie poodides üha kirjumaks. Isiklikku lemmikut on tohutus sigrimigris raske leida, kuna ninal on keeruline sarnastel aroomidel vahet teha või pööravad ümbritsevast keskkonnast tulenevad aroomid kõik pea peale.

Vancouveri küünlaettevõtte asutaja ja loomingulise juhi Nick Rabuchini sõnul nimetatakse nähtust, mil meie nina haistmisnäärmed ei suuda lõhnade ülekülluse tõttu üht lõhna teisest eristada, haistmisväsimuseks või suisa «nina pimeduseks», vahendab apartmenttherapy.com.

Seetõttu ongi paljudes parfüümipoodides anum kohviubadega, et nina erinevaid lõhnu nuusutades väikese äratuse saaks. Kaupluses lõhnaküünalt valides ei ole aga kohviubasid käepärast, mistõttu soovitab Rabuchin üht lõhnamaailma levinumat praktikat: küünarnuki nuusutamist. Tema sõnul olevat just küünarnuki nuusutamine üheks parfümeeria valdkonna alustalaks. Kiire nii öelda sõõm küünarnukist aitab pildi selgeks lüüa ning erinevatel lõhnadel hõlpsamini vahet teha. 

Proovi järele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles