Kodu korda: 5 kohta kodus, mis enne talve saabumist kindlasti üle kaeda

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodu korda!
Kodu korda! Foto: Shutterstock

Hooaegade vaheldudes tasub korraks aeg maha võtta ning oma kodu krõbedateks talvekuudeks valmis seada.

Hooajad vahelduvad kiiremini kui me oskaks arvatagi. Selleks, et enne talvekülma saabumist kenasti ree peale saada, tuleb heita põhjalik pilk mõningatele kriitilistele kohtadele oma kodus. 

Köögiriiulid

Riiulitelt leiab kindlasti üht koma teist, mida ära visata. Aastate jooksul kogunenud ürdi- ja maitseainepakkides tasub korda luua, sest suuremad pidustused ja söömaajad on ju alles ees, kirjutab thekitchn.com. 

Valamualune kapp

Valamualune kapp, olgu selleks köögi- või vannitoakapp, vajab tihedat inventuuri, et pime ja varjuline koht bakterite meelispaigaks ei kujuneks. Lisaks kapitühjendusele ei tee paha, kui see ka puhastusvahendi ja lapiga taas särama lüüa.

Köögikubu restid

Rasv ja tolm võivad pikemas perspektiivis punase kuke majja tuua, mistõttu on äärmiselt oluline ka oma köögikubu restidele vähe kriitilisem pilk peale heita.

Külmkapp

Külmik vajab tihedat puhastust, sõltumata aastaajast. Sügisel tehtud suurpuhastus garanteerib nii külmiku kui selles sisalduvate toiduainete pikema eluea.

Ahju sisemus

Põhjakõrbenud rasv ja toiduosakesed on samuti miski, mis võivad hooletuse ja tähelepanematuse korral paksu pahandust tuua. Õnneks ei ole ahju puhastamiseks vajalikku abimeest kuigi kaugelt vaja otsida - söögisoodast ning veest piisab, et ka ahi taas särama lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles