Taimed, mille abil vannituba džungliks muuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Sinu vannitoas pole vaadata midagi peale šampoonipudeli ja dušikardina? Sellisel juhul on aeg midagi ette võtta – loo vannitoast oma isiklik oaas, võttes appi taimed. Toome välja kolm taime, mis sobiksid sinu vannituba kaunistama ja meeleolu looma. 

Pesa-raunjalg

See troopiline taim on pärit Kagu-Aasiast ja Ida-Aafrikast, kus kasvab nii epifüütse sõnajalana puudel kui ka maapinnal.

Aeglase kasvuga taim, mille tugevad lainelise servaga rohelised lehed loovad mistahes ruumis džungli meeleolu.

Pesa-raunjalg eelistab kasvamiseks poolvarjulist, kuid sooja keskkonda. Muld hoida ühtlaselt niiske.

Foto: Shutterstock

Nõelköis

Tegemist on Kagu-Aasiast pärit ronitaimega, mida tuntakse ka tarsaniköie nime all. Lehed on südamekujulised, läikivad ja nahksed ning sõltuvalt sordist kas ühevärvilised või kirjud.

Valguse suhtes on vähenõudlik , kuid ei talu suuri temperatuuri kõikumisi. Vajab mõõdukat õhuniiskust. Kastmise suhtes on üsna vähenõudlik, piisab kui üle nädala.

Tähelepanu! Taim on mürgine, seega ohtlik väikelastele ja lemmikloomadele.

Foto: Shutterstock

Tups-rohtliilia

Sobib vannituppa, millel on aken, sest vajab kasvamiseks valgust. Pärit on see taim Lõuna-Aafrikast ning kuulub orasliilialiste sugukonda. Lehestik on tihe ja roheline.

Sobib nii soojem kui ka jahedam kasvukoht, kus on mõõdukalt õhuniiskust. Kasta nädalas korra, aga peab ka pikemat aega kastmata vastu.

Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles