Eksklusiivne residents ajaloolises hoones: disainimuuseum või elamispind?

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: KV.EE

Tallinna vanalinnas on müügil korter, mille sisekujundus on nii detailselt läbimõeldud, et see meenutab oma olemuselt rohkem disainimuuseumi kui kellegi kodu. Kui aga arvestada, et selleks kasutati sisearhitektide teenust, siis pole ka ime. 

Laial tänaval ajaloolises Engelhardti majas asuv 5-toaline korter on 207.4 ruutmeetrit suur ja selle maksumuseks on 1 250 000 eurot. «Tallinna vanalinna esindusliku aadlielamu pööningukorrusele on kujundatud esteetiliselt nauditav moodne kodu, mis lummab omanäolise ja hinnalise materjalikäsitluse ning läbimõeldud ruumilahendusega,» kirjeldatakse uhket korterit selle müügikuulutuses. 

Korteri muudab eriliseks metalli ja puidu oskuslik kombineerimine ning väga kõrged laed laed (kuni 6m), mis võimaldasid ruumid kahele tasapinnale paigutada. Korter müüakse koos kogu väärtusliku sisustuse ja hinnalise sisseseadega.

Engelhardti majal on avar siseõu ja oma autoparkla. Romantilise kujundusega siseõue suuruseks on ligikaudu 900 ruutmeetrit. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

 Rohkem pilte kinnisvaraportaalis kv.ee

Lai 9 hoone on üks vormipuhtamaid neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas, mille vanemad konstruktsioonid pärinevad keskajast. 14. sajandi alguses oli kinnistul puithoonestus – elumaja ja hobusetall, mis 15. sajandil asendati suure paekivielamu, aidahoone ja väikemajaga – selline hoonestus püsis kuni 18. sajandi lõpuni

Elamukompleksi tänavapoolse maja neorenessansskikku ilmet seostatakse omanikevahetusega aastal 1791, mil kinnistu läks Stackelbergide suguvõsa valdusesse ja see kuulus neile kuni riigistamiseni 1940.

Hoone välisilme uuenduse arhitektiks sai 19. sajandil baltisaksa päritolu Alexander Rudolf von Engelhardt. Peafassaadi uus arhitektuurne lahendus lähtub Firenze Palazzo Strozzi eeskujust – fassaadi kujundavad krohvrustika, ümarkaarsed aknad ning räästajoone konsoolkarniisi ilmestavad astmikfrontoon ja vapitahvlit hoidvad greifid.

Lai tn 9 asuv endine Stackelbergide linnapalee on pärit 18. sajandist ja täielikult renoveeritud 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles