VIDEO: maailma kõige ilusam supermarket asub Veneetsias

Elu24
Copy
SPAR-i supermarket Veneetsia vanalinnas asuvas ajaloolises hoones.
SPAR-i supermarket Veneetsia vanalinnas asuvas ajaloolises hoones. Foto: SCANPIX

SPAR Itaalia avas paar aastat tagasi Veneetsia vanalinnas asuvas endises teatrihoones supermarketi. Elegantses ajaloolises hoones asuv kõrgete lagede ja seinu katvate restaureeritud freskodega supermarket pakub külastajatele unikaalset ostukogemust.

SPARi litsentsiomanik Põhja-Itaalias, Aspiag Service panustas hoone renoveerimisse ja poeks kohandamisse üle 2,5 miljoni euro.

Poe esindajad on öelnud, et nad on teadlikud vastutusest, mis kaasneb nii silmapaistva hoonega ja selle asukohaga.

Hoones kasutatava tehnika puhul on püütud käituda keskkonnasõbralikult, näiteks terves poes on kasutatud LED-valgusteid ning ajalooliste seinte ja lagede säästmiseks on kohtvalgused paigaldatud poeriiulite külge.

Jahutusseadmete tekitatud soojus kasutatakse täielikult poe soojendamiseks ja sooja vee tootmiseks. Külmutusseadmete ja seinakappide uksed aga võimaldavad säästa energiat ja piiravad niiskuse või külma õhu sattumist poodi.

Panustatud on ka esteetikasse - madalad puidust riiulid võimaldavad klientidel takistuseta nautida ruumi ilu.

Kaupluse 580 ruutmeetri suurusel müügipinnal pakutakse peaaegu eranditult toiduaineid. Pood on varustatud seitsme kassaga, millest neli on iseskaneerivad jaamad.

Vastavalt klientide nõudmisele on poel pikk lahtiolekuaeg: kella 8–21, seitse päeva nädalas. Tööd saab siin 41 inimest.

Poe tootevalik on spetsiaalselt kohandatud kohalikele elanikele, pakkudes rikkalikku valikut igapäevaste ostude tegemiseks. Siit leiavad meelepärast ka turistid ja üliõpilased.

DESPAR Italia nägi hoones potentsiaali ja tegi selle päästmiseks kõik vajaliku. Renoveerimisprotsess toimus kohaliku muinsuskaitse juhiste järgi ja kaupluse riiulite, valgustite ning muude süsteemide jaoks välja töötatud lahendused tuli paigaldada nii, et seinad ja nendel asuvad maalingud jääksid täielikult puutumata.

Ettevõttel on varasem kogemus poodide avamisel Trento, Verona ja Vicenza linnades asuvates ajaloolistes hoonetes.

2014. aastal Trento linnas asuv EUROSPAR paikneb renessansi perioodist pärit hoones Palazzo Nogarola Guarentis.

Ka siis investeeris ettevõte umbes kolm miljonit eurot ja võttis endale kohustuse hoones asuvaid kunstiteoseid kaitsta ja säilitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles