Seis pealinna kinnisvaraturul: kus on kõige rohkem uusarendusi?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pealinnas on traditsiooniliselt eesrinnas kesklinn.
Pealinnas on traditsiooniliselt eesrinnas kesklinn. Foto: Shutterstock

Tallinna linnaosades toimub korteriarendus väga erinevas mahus, traditsiooniliselt on esirinnas kesklinn, mille sabas sörgivad juba ajalooliselt välja kujunenud eramupiirkonnad nagu Pirita ning Nõmme.

Arhitektid on sageli rääkinud, et kesklinna piirkonda peaks tihendama ja nende soov on tasapisi teostumas, sest uute korterite pakkumisi on seal rohkesti. Samas ei jää kesklinnas pakutavate uute korterite arv alla magalates või nende piirialadel pakutavate uute eluasemete arvule. Põhjuseks on siin asjaolu, et kesklinna rajatakse väiksemaid kortermaju, mis peavad arvestama olemasoleva, kuni mitusada aastat vana arhitektuuriga. Magalate vabadele platsidele kerkivad uued korrusmajad on aga tavaliselt kõrgemad ja mahukamad ning nende korterid enamasti soodsamad.

Kinnisvaraportaali City24.ee andmeil pakutakse Tallinnas novembri keskpaiga seisuga kortereid veidi üle kaheksakümnesse korteriarendusse. 

Linnaosade kaupa jagunevad uusarendused järgnevalt:

Haabersti – 10

Kesklinn – 30

Kristiine – 7

Lasnamäe – 10

Mustamäe – 6

Nõmme – 3

Pirita – 3

Põhja-Tallinn – 13

Statistika on koostatud City24.ee uusarenduste pakkumiste põhjal seisuga 13.11.2019. Arvesse on võetud ainult korteriarenduste pakkumised, ülevaates ei sisaldu uute eramute ja majaosade arvud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles