Numbrid ei valeta: 10 asja, mis koristades kahe silma vahele jäävad

Madis Kartau
Copy
Koristamine
Koristamine Foto: Shutterstock

Kuigi me kõik oleme tublid oma kodu eest hoolt kandma, ununeb ka parimatel meist teatud kohtadest koristamine.

Oma kodu puhtana hoidmine on iseenesest mõistetav. Kuid tihtipeale läheb meil koristustuhinas teatud asjade kraamimine meelest ära.

Suurbritannias läbi viidud teadustöös uuriti inimeste käest, millised kohad jäävad neil koristades kõige enam tähelepanuta, kirjutab countryliving.com.

Veinipudeli avaja 

Nagu kõik teisedki köögiriistad, muutub ka veinipudeli avaja kasutades mustaks. Uurimustööst selgus, et 81 protsenti vastanuist ei puhasta avajat mitte kunagi.

Kuivatusrest

Nõude kuivatusrest jääb koristades tihti kahe silma vahele. Nõudelt maha voolav vesi koguneb resti põhja ja seal olev pidev niiskus muudab selle suurepäraseks kohaks mikroobide paljunemiseks. Teadustööst osa võtnud inimeste seast lausa 76 protsenti tunnistab, et ei puhasta kuivatusresti mitte kunagi.

Ventilaator

Kuna ventilaatorid keerutavad toas olevat õhku ringi, koguvad nad enda külge palju tolmu. Kuid ventilaatori puhastamine ununeb paljudel siiski ära. 75 protsenti vastanutest tunnistab, et ei ole kunagi oma ventilaatorit puhastanud.

Riidekapi pealne 

Riidekapi pealne on magamistubades tihtipeale kõige vähem tähelepanu saav koht. Õhus ringi lendlev tolm ja mustus kogunevad kiirelt kapi peale, kuid selle sealt ära koristamine läheb meelest lausa 68-protsendil uurimustööst osalenutest.

Televiisori pult

Televiisori pult on üks nendest asjadest, mida me katsume peaaegu igapäevaselt. Kuid selle kasuliku tehnikavidina puhastamisele ei pöörata suurt tähelepanu. 67 protsenti küsitletutest vastas, et ei pööra kunagi televiisori puldi puhastamisele tähelepanu. 

Dušikardinad

Pideva niiskuse käes oleval dušikardinal hakkab varem või hiljem hallitus vohama. Sellegi poolest ei suvatse 67 protsenti inimestest dušikardinat pesema. 

Madrats

Ilma regulaarselt puhastamata, koguneb madratsisse tolmu, surnud naharakke ja tolmulestasid. Lisaks võivad madratsi sees hakata vohama mikroobid ja hallitus. Kuid tervelt 66 protsenti uurimustöös osalenutest madratsi puhastamisele suurt tähelepanu ei pööra.

Seinad 

Nagu ka kõik teised kohad elamises, muutuvad ka seinad aja möödudes räpaseks. Tuleb välja, et seinte pesemise peale pole tulnud lausa 65 protsenti küsitletutest.

Söögitoolid

Vaatamata sellele, et söögitoolid on meie kodudes pidevas kasutuses, ei puhasta neid tervelt 61 protsenti uuringus osalenutest. 

Kardinad 

Ilma regulaarselt puhastamata muutuvad kardinad tolmuseks ja nende loomulik värv kaob. Selgub, et 61 protsenti inimestest ei pese kardinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles