Ära riski tagatisrahast ilmajäämisega: nende lihtsate nippidega saab igale üürikodule uue hingamise anda

Kodu.postimees.ee
Copy
Korter
Korter Foto: Shutterstock

Sobiva üürikodu leidmine on igaühe jaoks paras katsumus. Tihtipeale peame leppima korteriga, mis ei ole meie unistuste kodu.

Üürikorterisse kolides peame tihtipeale leppima elamisega, mis ei ole täpselt meie maitse järgi kujundatud. Kui oleks meie teha, viskaks nii mõnigi üürilepingu aknast välja ja teeks üürikorteris oma äranägemist mööda remonti. Kahjuks aga lõppeks see kas üürilepingu lõpetamisega või tagatisrahast ilma jäämisega. 

Sisekujundaja Alessandra Wood jagab lugejatega viit lihtsat nippi, kuidas üürikorterile ilma suurema remondita uus hingamine anda, vahendab apartmenttherapy.com.

Eemaldatavad seinakleebised

Pane igavad seinad elama, kasutades eemaldatavaid seinakleebiseid. Lihtsalt pane kleebis seina ja enne väljakolimist tõmba see seinalt maha. Sedasi saad üürikodule anda hetkega uue väljanägemise. 

Uued uksenupud

Kõige lihtsam viis, kuidas magamistoale või köögile uus väljanägemine anda, on vahetada vanad väsinud uksenupud uute vastu välja. Jäta esialgsed uksenupud alles, et need enne väljakolimist uuesti tagasi panna. 

Riiulid

Kuigi enamik korteriomanikke ei luba seintesse auke puurida, ei tasu mõtet riiulitest veel maha matta. Üürikodu sisustamisel vali riiul, mis seisaks jalgadel ja ulatuks kõrgele. Sedasi saad oma raamatutele esindusliku kodu meisterdada ja tühja seinapinna ära katta. 

Vaibad

Suurepärane viisiks, kuidas üürikorteris toale uus väljanägemine anda, on kasutada vaipa. Laota põrandale pilkupüüdev vaip ja tuba tundub hetkega justkui uus. 

Kardinad

Uude korterisse sisse kolides vaata kriitilise pilguga üle seal olemasolevad kardinad. Juhul kui sulle need millegi pärast ei meeldi, siis vaheta need uute vastu välja. Jäta vanad kardinad alles ning riputa need enne väljakolimist uuesti üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles