Ootamatu seis: pealinnas on odavam osta kui üürida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Üürida end vaeseks või osta end rikkaks?
Üürida end vaeseks või osta end rikkaks? Foto: Shutterstock

Üürileandjad küsivad praegu Tallinnas korteri ruutmeetrist keskmiselt 25 protsenti kõrgemat hinda kui aasta tagasi. Keskmine üürihind on tõusnud 16,6 euroni ruutmeetri kohta ning üürikorteri eest küsitakse keskmiselt 817 eurot üüri, millele tavaliselt lisanduvad veel kommunaalkulud, vahendab kinnisvaraportaal City24.

Laias laastus võib öelda, et pealinna korteriüürija maksab üürileandjale iga kuu kinni 40 protsenti Tallinna korteri ruutmeetri keskmisest hinnast, mis oktoobris oli Maa-ameti andmeil 2040 eurot. Praeguse seisuga, soodsa turuolukorra jätkudes, teenib Tallinna üürikorter oma ostuhinna tasa veidi rohkem kui tosina aastaga.

«Pealinna korterite üürihinnad näitavad juba pikka aega, et targem oleks endale kodu osta kui üürida, kuid paraku ei saa väga paljud endale eluaseme ostmiseks sissemakset kokku ega vasta oma profiililt kehtivatele laenutingimustele,» ütles kinnisvaraportaali City24 juht Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul on praegu kuldaeg nende jaoks, kes on spetsiaalselt investeerinud üürikorteritesse või siis lihtsalt ostnud Tallinna korteri ja selle välja üürinud. Kinnisvara väärtus pealinnas kasvab, üürihinnad samuti.

Novembri alguse seisuga soovisid üürileandjad saada Tallinna linnaosades järgmist keskmist ruutmeetri üüri (eurot/ruutmeeter):

Haabersti 10,7

Kesklinn 23,9

Kristiine 15,5

Lasnamäe 13,1

Mustamäe 12,5

Nõmme 10,5

Pirita 10,7

Põhja-Tallinn 9,7

Loe rohkem kinnisvaraportaalist City24. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles