Portaal: üürikorterite defitsiit hakkab vaikselt järele andma

Kodu.postimees.ee
Copy
Üürikorterite turg on jätkuvalt aktiivne.
Üürikorterite turg on jätkuvalt aktiivne. Foto: Shutterstock

Novembris oli Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakkumisel 2034 Tallinna üürikorterit. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas üüripakkumiste arv protsendi võrra. 

Üürikorterite keskmine pakkumishind oli 12,10 eurot ruutmeetri kohta. See on ühe euro ehk kaheksa protsendi võrra eelmisest aastast rohkem.

Jätkuvalt on suurim üürikorterite pakkumine Tallinna kesklinnas, kus asus kolmandik üüripakkumiste koguarvust. See siiski otseselt ei tähenda, et kolmandik portaali KV.EE kaudu väljaüüritavatest korteritest asukski Tallinna kesklinnas. Tallinna kesklinna üüriperioodid on pigem pisut lühemad kui näiteks äärelinna korteritel ja seetõttu on kesklinna üürikorterid pakkumises sagedamini.

Aastataguse ajaga võrreldes on oluliselt kasvanud Mustamäe ja Haabersti üüripakkumiste arv. Vaid Lasnamäe on linnaosana piirkond, kus oli tänavu novembris portaalis KV.EE pakkumisel sama palju üürikortereid kui eelmisel aastal.

Üürikorterite turg on jätkuvalt aktiivne. Aktiivsust ehk tehingute arvu aitab üleval hoida Tallinna elanike arvu kasv, mis tekitab nõudlust. Pakkumise poole on uute korterite lisandumine ehk küll mõne võrra aeglustunud, kuid üürikorterite defitsiidist saab rääkida üha vähem.

Loe rohkem kinnisvarauudiseid kinnisvaraportaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles