Hea külalise meelespea: asjad, mida võõrustajalt nõuda ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Külalised
Külalised Foto: Shutterstock

Me kõik tahame olla head külalised, kuid vahel võivad meie soovid tekitada pingeid meie ja võõrustaja vahel.

Pikemaks ajaks tuttava pool peatumisel ei tohiks sinu nõudmised olla eriti kõrged. Võõrustaja pakub sulle mugava aseme, kus öö veeta, ligipääsu köögile ja vannitoale ning hommikukohvi. Kuid rohkema eeldamisel tekivad võltsnaeratuste all kiiresti pinged.

Siin on neli asja, mida sa mitte mingil juhul külalisena oma võõrustajalt oodata ei tohiks, kirjutab marthastewart.com.

Ööpäevaringne tähelepanu

Sinu kohalolek ei tohi mitte mingil juhul teiste inimeste ajakava sassi ajada. See, et sinul on puhkus, ei tähenda, et teistel kohustusi ei oleks. Külalisena pead sa oma plaanid ja soovid sobitama teiste päevaplaaniga.

Spetsiifilised nõudmised toidu osas

Kui sul on mingi toidu vastu allergia või ei söö sa midagi mingil muul põhjusel, on täiesti normaalne. Nõuda, et õhtusöök oleks valmistatud sinu eelistustele vastavalt, on äärmiselt ebaviisakas. Ära tekita olukorda, kus võõrustaja peab sinu pärast toidupoodi ronima ja ostma sealt just sinu jaoks sobivaid produkte.

Transport

Teise linna jõudes ära oota, et sulle bussijaama vastu tullakse. Kui külla minemine plaanis on, siis tuleb sinna omal käel jõuda.

Võõrustaja auto kasutamine

Mitte kellelegi ei meeldi oma autot teisele inimesele kasutada anda. Võõrustaja võib küll sul lasta autot kasutada, kuid sisimas talle see ei meeldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles