Tallinna korteri hind lõi teist kuud järjest rekordi

Kodu.postimees.ee
Copy
Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1216 ostu-müügitehingut.
Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1216 ostu-müügitehingut. Foto: Liis Treimann

Novembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2061 eurot, mis on uus ajalooline hinnarekord, analüüsib kinnisvarafirma 1Partner Maa-ameti tehinguülevaadet.

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul jõuab palgatõus kinnisvarasse. «Kui kolmandas kvartalis tõusis keskmine palk 8,2 protsenti, siis jätkub tõmbekeskustes paratamatult kallinemine. Inimesed teenivad rohkem ning ostetavad uuemaid ja kallimaid kortereid, mis viib samuti statistika üles,» rääkis 1Partner tegevjuht Martin Vahter.

«Kallite korterite müük on tõesti paisu tagant pääsenud. Kui aasta tagasi läksid 200 000 eurot ja kallimad korterid üpris visalt müügiks, siis praeguseks on päris paljud neist ära müüdud. Novembris maksti Tallinnas nii kalleima korteri, eramu kui krundi eest rohkem kui miljon eurot,» ütles Vahter.

Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1216 ostu-müügitehingut.

Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 154 miljonit eurot, mis on eelmise kuuga samal tasemel ja kümme protsenti enam kui mullu aasta novembris. 

Novembris müüdi Tallinnas 901 korterit, mis on 1,1 protsenti vähem kui oktoobris. Aastatagusega võrreldes tõusis korterite tehinguaktiivsus novembris 6,8 protsenti ning koguväärtus pea veerandi võrra. Pealinna korteri ruutmeetri keskmine hind kasvas kuuga ühe protsendi, küündides 2061 euroni. Novembris müüdi kalleim korter enam kui miljoni ning soodsaim 3000 euro eest.

Loe rohkem kinnisvaraportaalist City24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles