Kolm lihtsat viisi, kuidas hommikud produktiivseks muuta

Kodu.postimees.ee
Copy
Hommik
Hommik Foto: Shutterstock

Vaatamata sellele, et äratuskella peale ärkamine on igapäevane tegevus, saadab selle heli kuulmine selgroost iga kord külmajudinad alla.

Enamasti saadab hommikuid kerge tusk ja tülpimus. Kuid hommik on just see aeg, mil oleme kõige produktiivsemad. Õige hommikurutiini leidmisel saab igast päevast maksimumi võtta, kirjutab entrepreneur.com.

Siin on kolm asja, mis muudavad iga hommiku tegusaks.

Maga ennast korralikult välja

See võib küll iseenesest mõistetavalt kõlada, kuid paljud meist unustavad, et hommikul virgas olemiseks tuleb ennast korralikult välja magada. National Heart, Blood and Lung Institute tehtud uuringus selgus, et uni on meie aju ja emotsionaalse heaolu jaoks ülimalt oluline. Kuigi iga inimese unevajadus on erinev, peaks see jääma 7–8 tunni vahele. 

Ärka iga päev samal ajal

Selleks, et unegraafik paika saada, tuleb iga päev ärgata ja magama minna samal ajal. Hommikul rahulikult päevaks valmistumiseks arvuta välja, kui palju kulub sul aega enda valmis sättimiseks ja lisa sinna veel 15–20 minutit juurde.

Jää alati positiivseks

Hommik on aeg, mis dikteerib sinu ülejäänud päeva. Hommikul voodist õige jalaga välja astumine loob hea tuju kogu ülejäänud päevaks. Napsa iga päeva esimestest tundidest natukene aega, et tegeleda millegagi, mis sulle meeldib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles