Kindlustusfirma lähenevast tormist: põhjapõder võib naabri katusel maanduda veel enne jõululaupäeva

Kodu.postimees.ee
Copy
Tormikahjustus
Tormikahjustus Foto: Sille Annuk / Postimees

Kolmapäeva ööks ennustavad ilmateadlased tormi, mis räsib eeskätt saari ning Eesti loode- ja põhjarannikut. Tormituuleks peaksid kindlasti valmistuma kõik.

PZU kodu- ja isikukindlustuse tootejuhi Kristo Õunapuu sõnul on Eestis üha populaarsem oma koduaed lähenevate jõulude ootuses tuledesse ehtida. «Loomulikult aitavad värvilised ja tuledes kaunistused tuua pimedal ja lumevaesel ajal luua jõulumeeleolu, kuid tormituulega võivad need lendu tõusta ning tekitada paksu pahandust nii enda kui naabrite hoonetele ja autodele. Varasematel aastatel pole see probleem olnud, sest detsembri lõpp ei ole tavaliselt nii tormine, aga homseks tormiks valmistudes tasuks kindlasti üle kontrollida, et kas kõik ehted on korralikult kinnitatud,» ütles Õunapuu.

Õunapuu sõnul tasub kriitilise pilguga üle vaadata kõik lahtised esemed koduaias alustades väiksemast terrassimööblist lõpetades batuutidega. Kasvuhoonete omanikud peaksid kasvuhoone aknad ja uksed on korralikult kinni panema. Rõdudega korterite omanikel tuleks kontrollida, et kõik rõduklaasid oleksid korralikult fikseeritud nii, et ei tekiks tuuletõmbust. Autod tasuks parkida kõrgetest puudest ohutusse kaugusesse.

Ettevaatlik ei peaks olema vaid mammonaga vaid ka omaenda tervisega, ütleb kindlustusekspert. «Tormiga soovitame inimestel kindlasti pigem siseruumides püsida, sest puuoksad, purunenud reklaamitulbad ning muud lendavad esemed pole ohuks ainult autodele ja akendele vaid loomulikult ka inimestele endile,» ütles Õunapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles