Viis asja, mis tuleb koristusnimekirjast maha tõmmata

Kodu.postimees.ee
Copy
Koristamine
Koristamine Foto: Shutterstock

Uue aasta algul on kõigi lubadustenimekiri meetrite pikkune ning tõotus pühendada rohkem aega kodu korrashoidmisele asub igal aastal nimekirja tipus.

Õnneks võib algaval aastal väheke kergemalt hingata, kuna nüüd saab mõned asjad koristusnimekirjast maha tõmmata, kirjutab realsimple.com. 

Siin on viis asja, mille kraamimise peale uuel aastal energiat kulutama ei pea.

Malmist potid ja pannid 

Põhjus, miks malmist pannil valmistatud toit hästi maitseb seisneb selles, et pann on ise juba maitsestatud. Seebiga pesemisel küürime aga panni maitsest puhtaks. Malmpanne ja potte tuleb pesta peale kasutamist kuuma veega.

Kööginuustik

Nuustik, millega igapäevaselt nõusid pesed tuleb regulaarselt uue vastu välja vahetada. Kulutada aega nuustiku puhastamise peale on mõttetu. Vaheta vana nuustik uue vastu välja iga nädala tagant.

Teksapüksid

Kuna teksapüksid püsivad kaua puhtana, soovitatakse pesta oma püksid puhtaks peale igat kümnendat kandmist või alles siis kui püksid hakkavad eritama ebameeldivat lõhna. Maailma suurima teksabrändi Levi's ekspertide sõnul ei tohiks mitte mingil juhul pesta teksapükse peale igat kandmist.

Peeglid

Räpane peegel ei ole hügieeniline vaid visuaalne probleem. Erinevalt segistitest ja köögipindadest, millele jõuab näppudelt palju pisikuid jäävad peeglid bakteritest suhteliselt puutumatuks.

Espressokann

Kui sa kasutad kohvi valmistamiseks espressokannu, siis võid seebi ja nuustiku kohe nurka visata. Sarnaselt malmpannile jääb kannu metallist seintele kohvi maitse külge. Selle maha küürimisel muutub aga sinu hommikune kohv lahjaks lurriks. Espressokannu puhastamiseks piisab kõigest selle sooja vee all loputamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles