PILDID JA VIDEO ⟩ Sajad mahajäetud prantsuse stiilis villad ootavad Türgis helgemat tulevikku (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Burj Al Babas
Burj Al Babas Foto: Shutterstock

Istanbuli ja Ankara vahel Mudurnu linnast kiviviskekaugusel asuv Burj Al Babas luksusarendus on koduks 587 identsele prantsuse stiilis villale. 

Kinnisvaraarendusfirma Sarot Group poolt 2014. aastal alustatud projekt on arendaja pankroti tõttu seisma jäänud ja uusarenduse kohal ripub 24 miljoni euro suurune võlg. Kokku oli Sarot Group planeerinud püsti panna 732 villat. Enne pankroti väljakuulutamist sai valmis 587 villat, mille hinnad jäävad vahemikku 330 000 kuni 470 000 eurot.  

Burj Al Babas
Burj Al Babas Foto: Shutterstock

Iga villa on identne ning omanikel ei ole lubatud maja väljastpoolt muuta, kirjutab dezeen.com. Maja sees on omanikele antud vabad käed. Iga villa asub 324 ruutmeetri suurusel kinnistul. Uusarenduse keskel asub pooleliolev hiiglaslik kupliga kogukonnahoone, kuhu on plaan rajada poed, kino, restoranid, konverentsisaalid ja lastehoid.

Burj Al Babas
Burj Al Babas Foto: Shutterstock

Kuigi ehitus on juba üle aasta peatatud olnud, loodab Sarot Group aseesimees Mezher Yerdelen, et ehitus jätkub. Yardeleni sõnul on kogu projekti väärtuseks hinnatud ligikaudu 180 miljonit eurot. Aseesimees väidab, et pankrotist väljatulekuks on ettevõttel vaja müüa ainult sada villat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles