Isevärki proovikivi: koristajatöö kuninganna Elizabeth II juures eeldab ühe pisidetaili märkamist (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: I-Images/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kuninganna Elizabeth II majapidamises on üks isevärki proovikivi kõigile neile, kes soovivad nendesse valdustesse koristajaks tulla.

Kuninganna värbamismeeskond paneb kõik potentsiaalsed tööotsijad varakult proovile. Meeskonna juhi Tracey Watermani sõnul peavad tööst huvitatud märkama pisidetaile nende ümber, vastasel juhul ei pruugi nad järgmisse vooru pääsedagi.

Waterman märgib, et erinevus tavalise kodukoristaja ning kuninganna majapidaja vahel seisnebki eeskätt väga heas silmas ning detailidele pühendumises. Kui intervjueeritavad ei suuda vestluse käigus märgata toas olevat surnud kärbest, pole neil kuninganna paleesse asja. 

Watermani sõnul näevad intervjueerijad seejuures suurt vaeva, et tööotsija tähelepanu kärbsele juhtida. Kes kärbsest külma pilguga mööda vaatab, võib arvestada sellega, et tema kuninglik koristajakarjäär ei jõudnud alatagi.

«Vaid üks inimene kümnest kummardab ja tõstab surnud kärbse üles,» seletas ta väljaandele thesun.co.uk. Kel aga õnnestub katse läbi teha, võib arvestada ligi 17 311-eurose aastapalgaga ning 30 töötunniga nädalas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles