Ekspertide soovitused, kuidas üleliigsetest asjadest vabaneda

Kodu.postimees.ee
Copy
Üleliigsetest asjadest vabanemine on lihtsam, kui see esmalt tundub.
Üleliigsetest asjadest vabanemine on lihtsam, kui see esmalt tundub. Foto: Shutterstock

Meie kõigi kodudesse kuhjub ajapikku kõikvõimalikku kola. Üleliigsed asjad hakkavad elamist lämmatama ja kodu tundub kogu aeg sassis olevat. 

Selleks, et kodu üleliigsetest asjadest puhtaks saada, on ekspertidel varuks neli kasulikku nippi, kirjutab apartmenttherapy.com.

Üks tuba korraga

Kodu üleliigsetest asjadest puhastamine on suur ja aeganõudev ülesanne. Selleks, et sa ennast mammutülesandest ära ei koormaks, on mõttekas keskenduda ühele ruumile korraga. Nii saad rahulikult toa korda teha.

Kasuta korve

Korvid on lastega perekondade suurimad sõbrad. Korvidesse on lihtne peita kõiksugu pudi-padi. Investeeri ilusatesse punutud korvidesse, mis sinu interjööri ideaalselt sobivad.

Organiseeri värvide järgi

Vahel on raske otsustada, mis jääb ja millest lahti öelda. Sellisel juhul on mõttekas lahti öelda asjadest, mille värv ei ühti sinu sisustusega. Kui otsustad riiulist raamatuid vähemaks võtta, siis loobu raamatutest, mille värv ei ühti teistega. 

Viiekümne protsendi reegel

Nüüd, kui sa oled otsustanud üleliigsetest asjadest loobuda, tuleb kasutusele võtta viiekümne protsendi reegel. Vaata kriitilise pilguga üle oma kapid, sahtlid ja muud hoiustamiskohad ning jäta heaga poolte asjadega hüvasti.

Anneta

Vahel on raske ära visata asju, mille peale oled raha kulutanud. Kuid enamik asju, mis sinu kodus tolmu koguvad on korralikud asjad, mida kellelgi kindlasti vaja läheb. Anneta üleliigsed asjad heategevuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles