Aasta toataim on selgunud! Tutvu Eesti kodudes vähelevinud rohelise kaunitariga

Kodu.postimees.ee
Copy
Toataimed
Toataimed Foto: Shutterstock

Üha populaarsemaks on muutumas eksootilise välimusega taimedega kodu kaunistamine. Möödas on ajad, mil ainsaks toataimeks oli riiuli äärel kurvalt istuv sõnajalg. Alanud aasta trendikaimaks taimeks on Eesti kodudes vähelevinud monstera.

Ilmselt on see taim juba mõnes trendikas kohvikus või sotsiaalmeedialehel silma jäänud. Monstera Deliciosa on taim, mis peaks iga trenditeadliku inimese kodu kaunistama, kirjutab domino.com. Suurte auklike lehtedega monstera jaoks tuleb kindlasti kodus ruumi teha.

Monstera Deliciosa
Monstera Deliciosa Foto: Shutterstock

Monstera lehed on mürgised, seega tuleb teda hoida laste ja loomade eest eemal. Päikesevalguse osas on monstera vähenõudlik, kuid pimedas nurgas taimele istuda ei meeldi. Monsterat tuleb kaitsta liiga intensiivse valguse eest, kuna see võib taime lehed ära kõrvetada. See taim eelistab stabiilset temperatuuri, mis jääb 20-25 kraadi vahemikku. Vee osas ei ole tegemist nõudliku taimega. Täiesti piisav on kasta monsterat kord nädalas. 

Monstera Deliciosa
Monstera Deliciosa Foto: Shutterstock

Valede tingimuste korral muutuvad monstera lehed pruuniks. Need lehed tuleb ära lõigata, kuna roheliseks tagasi nad enam ei muutu. Lehtede kolletumist võib põhjustada ülekastmine, samuti pikalt kastmata jätmine, tugev otsene päikesevalgus ja üleväetamine. Niikaua kui lehed on rohelised, on taime jaoks tingimused õiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles