Lihtne nipp, kuidas pesus kokku tõmbunud riiete kuju taastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Seda on juhtunud ka parimatega – viskame riided ilma hooldusjuhendit lugemata pesumasinasse ja saame sealt kätte kokku tõmbunud nartsu.

Õnneks ei ole kõik veel hukas. Pesus kokku tõmbunud riiete välja venitamiseks läheb vaja kõigest kahte asja – beebišampooni ja suurt rätikut. Selleks, et riiete algupärast suurust taastada tuleb läbi teha seitse lihtsat sammu, kirjutab Her.ie. 

Esimese asjana tuleb täita kraanikauss leige veega ja lisada sinna korgitäis beebišampooni, millel on nahka niisutavad omadused. Seejärel tuleb vette asetada riided ning hakata neid kätega masseerima, kuni seebine vesi jõuab iga riidekiu vahele. 

Nüüd, kui šampoon on korralikult riidekiudude vahele masseeritud, tuleb põrandale laiali laotada suur rätik. Pigista riietest üleliigne vesi välja ja laota need rätikule. Järgmise sammuna keera rätik rulli ning lase sel seista, kuni rätik on üleliigse niiskuse endasse imanud.

Seejärel ava rulli keeratud rätik ja hakka niisket riiet venitama. Korda seda protsessi, kuni riided on saavutanud oma algupärase kuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles