Kaitse ennast haiguste eest! Uus tehnoloogia teeb bakteritest kubisevatele voodilinadele lõpu

Kodu.postimees.ee
Copy
Magamistuba
Magamistuba Foto: Shutterstock

Kõigile meeldib heita õhtul värskete voodilinade vahele. Kuid isegi kõige usinamad linapesijad ei saa jagu kõigist linadel pesitsevatest bakteritest.

Õnneks on sellele probleemile lahendus. Turule on tulnud uus revolutsiooniline toode, mis lisab voodilinadele metalse nüansi. Nimelt on voodilinade tekstiili sisse hakatud põimima hõbedat, kirjutab domino.com.

Hõbedal on tugev antibakteriaalne toime. Uus tehnoloogia vähendab oluliselt linade vahel pesitsevate pisikute hulka. See aga ei tähenda, et linad võib pesemata jätta. Hõbekiududega linad tapavad küll baktereid, kuid ei saa vastu surnud naharakkudele, naha eritatud rasule ja tolmule. 

Hõbelinade tehnoloogia välja töötanud ettevõtte Silvon kaasasutaja Alex Szpakowski sõnul koguneb magades linade vahele paratamatult palju baktereid, millest isegi regulaarse pesemise käigus lahti ei saa. 

Ettevõtte tehtud uuringus selgus, et hõbekiududega linade vahel esines 99 protsenti vähem aknet tekitavaid baktereid Cutibacterium acnes kui tavaliste linade vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles