Uue kodu meelespea: viis kohta, mis sisse kolides esimesena puhtaks küürida

Kodu.postimees.ee
Copy
Koristamine
Koristamine Foto: Shutterstock

Üürikorterisse kolimine on põnev, kuid väsitav ettevõtmine. Enne kui hakkad  end uude kodusse mõnusalt sisse seadma, tuleks korter maast laeni puhtaks küürida.

Esmapilgul puhtana tunduvas korteris võib olla üksjagu räpaseid kohti, kirjutab apartmenttherapy.com.

Siin on viis paika, mis tuleb uues kodus kindlasti puhtaks teha.

WC-poti kaas

Mõte istuda kellegi teise määritud potikaanel on päris õudne. Seega tuleks uues kodus ühe esimese asjana teha WC-poti kaas korralikult puhastada. Kasuta selleks tugevatoimelisi puhastusvahendeid ja hõõru puhtaks ka kõige raskemini ligipääsetavad kohad.

Äravoolutorud

Äravoolutorud jäävad koristades tihti kahe silma vahele. Torude tähelepanuta jätmine võib lõppeda veeuputusega. Korteri eelmised elanikud ei pruukinud olla väga usinad torude puhastajad. Selle tõttu tuleb ühe esimese asjana uues kodus äravoolutorud puhtaks teha. Suuremate ummistuste korral tuleks kohale kutsuda torumees. 

Vannitoa põrand

Vannituba on elamise kõige niiskem ruum. Vannitoas olev niiskus loob suurepärase keskkonna hallituse vohamiseks. Uues kodus tuleb kindlasti puhtaks küürida vannitoa põrand ja nurgatagused. 

Köögiahi ja külmkapp

Nende köögimasinate puhastamine ununeb ka kõige tublimatel. Enne kui hakkad neid masinaid uues kodus kasutama, tuleb need korralikult puhtaks pesta. Kasuta selleks tugevatoimelisi puhastusvahendeid, et eelmisest elanikust maha jäänud mustusest lahti saada.

Ukselingid

Ukselink on üks nendest kohtadest, mis näeb puhastuslappi sama tihti kui kuuvarjutust. Lingi peale satuvad inimeste kätelt kõikvõimalikud pisikud. Uude koju sissekolimisel tee kindlasti puhtaks kõik ukselingid, et eelmise elaniku pisikutest lahti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles