Pilt selgeks: kuidas valida magamistuppa õige voodi

Kodu.postimees.ee
Copy
Magamistuba
Magamistuba Foto: Shutterstock

Inimene veedab keskmiselt 36 aastat oma elust magades. Selle tõttu on äärmiselt oluline, et valiksime magamistuppa õige voodi.

Iga magamistuba on eriline. Voodi valimisel peab arvestama kõigega – alates toa suurusest, lõpetades tuppa langeva valgusega. Kuid disainer Virginia Cheek'i sõnul tuleb voodi valimisel kinni pidada kolmest kuldreeglist, kirjutab marthastewart.com.

Enne mõõda, siis osta

Esimene ja ilmselt kõige tähtsam asi voodi valimise juures on voodi laius. Cheek soovitab voodi laiuse valimisel lähtuda toa kõige laiemast seinast. Disaineri loogika on lihtne – mida laiem sein, seda laiem voodi. «Ära karda ohverdada liikumisruumi, kuna voodi on sellest tähtsam,» sõnab Cheek. Kuid disainer rõhutab, et voodi ümber peab jääma vähemalt ühe meetri laiune liikumisruum.

Säästa ruumi

Ükskõik kui suur sinu magamistuba ei oleks, soovitab Cheek hoiduda suurte ja kohmakate öökappide ostmisest. Öökapi asemel soovitab disainer kasutada küljelauda. «Hoia küljelaual ainult hädavajalikke asju nagu näiteks veeklaas, prillid ja raamat,» õpetab disainer. Lugemislambina soovitab Cheek kasutada seinalampi.

Arvesta ülejäänud elamise kujundusega

Uue voodiraami valikul tuleb lähtuda elamises domineerivast stiilist. Voodiraami valikul soovitab Cheek hoiduda trendidest. Disaineri lemmikuks on vooderdatud päisega voodiraamid, kuna neil on mugav toetuda ja raamatut lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles