FOTOD ⟩ Haabersti säravaim koduhoov asub Tuki tänaval

Kodu.postimees.ee
Copy
Haabersti säravaim koduhoov.
Haabersti säravaim koduhoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti linnaosavalitsuse korraldatud konkursi «Haabersti kaunim jõuluehteis hoov 2019» võitja on selgunud. Konkursi võitja ning ühtlasi ka säravaim koduhoov Haabersti linnaosas asub Tuki tänaval.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et esmakordselt tunnustatakse ja tänatakse Haaberstis neid, kes on oma hoovide kaunistamisel väga aktiivsed olnud ja pakuvad silmailu paljudele. «Tuki tänava säravalt ehitud eramu ja hoov muudab kaunimaks kogu linnaosa. Valgustatud kaunistusi leiab nii hoovist seest kui ka tänava äärest, kus rohked valgusketid ehivad seal kasvavaid puid ja põõsaid,» ütles linnaosavanem.

Haabersti säravaim koduhoov.
Haabersti säravaim koduhoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti säravaima koduhoovi kaunistajaks on Tatjana, kes on oma hoovi igal aastal jõulehtesse seadnud alates 2011. aastast, kui ta Haaberstisse kolis. Tatjana sõnul on ta täiendanud olemasolevaid kaunistusi lisades igal aastal juurde uusi. Ka naabrid on Tatjana loodud ilu märganud ning kaunistajale tunnustust avaldanud.

«Mul on hea meel, et meie seas on palju neid, kes ise igapäevaselt panustavad linnaosa heakorda ning välisilme kaunistamisse,» sõnas Hanimägi ning lisas, et ainult koostöös elanikega saab Haabersti muuta veelgi paremaks elupaigaks meile kõigile.

Haabersti säravaim koduhoov.
Haabersti säravaim koduhoov. Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Detsembris välja kuulutatud konkursile «Haabersti kaunim jõuluehteis hoov 2019» laekus seitse kandidaati, kelle seast valis kolmeliikmeline komisjon välja võitja.

Hindamisel võeti arvesse kinnistu üldist heakorda ja jõuluvalgustuse kujundust; hoone ja väikevormide kaunistuse sobivust ümbritsevasse keskkonda; haljastuse, ilupuude ja –põõsaste, viljapuude, heki kaunistusi; koha omapärast tulenevate võimaluste kasutamist kaunistuses ja jõuluvalgustuse dekoratiivelementide kasutamist. Samuti hinnati stiilsust, originaalsust ja leidlikkust. Komisjon leidis ühiselt, et Tuki tänaval asuv hoov pakub silmailu nii selle loojatele kui ka ümberkaudsetele elanikele ning annab kogu linnaosa välisilmele palju juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles