Videoblogi: fotograaf Ken ja filmitudeng Nele ehitavad metsavahi sõidukist ratastel elamist, et koduselt ringi reisida

Kodu.postimees.ee
Copy
Ken ja Nele.
Ken ja Nele. Foto: Erakogu

Vabakutseline fotograaf Ken ja dokumentaalfilmi üliõpilane Nele soetasid neli aastat tagasi Soome metsavahi sõiduki, et oma vaba aega ja puhkusi sisustada teistmoodi reiside ja matkadega, ilma lennupileti ja hotellibroneeringuta.

Varem bussiga reisimas käies on olnud ainuke laadimisvõimalus sõidu ajal sigaretisüütajast. Saime sellega laadida mobiiltelefone, aga fotokaamera ja sülearvuti aku jaoks sobiv võimalus puudus. Tihti avastasime end mitmeid tunde kohvikutes istumas, et akud laetud saada. See oli paras aja raiskamine. 220-voldise elektri olemasolu bussis on üks suuremaid mugavusi, mis tekitab koduse tunde.

Kuigi bussiga reisides on tore enamik ajast veeta õues, on vihmaseid päevi ja õhtuseid pimedaid aegu vahel mõnus sisustada näiteks arvutist filme vaadates.

Üks eelis elektrisüsteemi ise ehitamisel on see, et kui midagi lakkab töötamast, siis on endal teadmine, kuidas süsteem on ehitatud ja kuidas seda parandada. Kindlasti peab aga olema tähelepanelik ja koguma piisavalt teadmisi ka ohutuse kohta. Põhjaliku info matkabusside elektri kohta leidsin «DIY Solar Power with Will Prowse» Youtube kanalist, seletab Ken.

Keni ja Nele tegemistega on võimalik end kursis hoida Ken Oja YouTube'i kanali kaudu.

Kodukaamera videoblogi uus osa on vaatamiseks YouTube'is pühapäeviti kell 9 ning Kodustiili portaalis 9.30.

Meeleolukat vaatamist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles