Pime puutöömeister avas YouTube`i kanali

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Saaremaal elav puidumeister. Pilt on illustratiivne.
Saaremaal elav puidumeister. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Saaremaal elav puidumeister Pavel Kadõkov on ehe näide sellest, et nägemise kaotamine ei takista hakkajal inimesel oma harrastusega jätkamist. Enamgi veel – nüüd on mees otsustanud hakata juutuuberiks, mis sellest, et oma videoklippe ta seal ise ei näe, vahendab ERRi portaal.

Vaatamata aastakümneid tagasi läbielatud traagilisele õnnetusele, mis võttis temalt nägemise ja parema käe, on mees suutnud oma sisemise entusiasmiga panna paljusid imestama.

«Mis puudutab lauatöötlemist ehk hööveldamist, paksustamist, mõõtusaagimist, profiili andmist – see on kõik minu enda välja mõeldud, enda tehtud. Need mõõdud siin, sissefreesitud tüübliaugud, see kõik-kõik. Mul on lihtsam öelda, mida ma ei ole siin teinud,» rääkis Pavel.

Ja et kõik ikka näeksid ja usuksid, kuidas saab pimedana teha sellist tööd, otsustas mees luua oma YouTube`i kanali, et oma tegemisi ja oskusi teistele näidata.

Klippide operaatoriks on küll abikkasa Marietta, aga režissööriks ikka Pavel ise.

«Me teeme ju konkreetseid tööasju. Tema räägib, mida on vaja teha, ja mina vaatan, kuidas seda saab teha. Ja eks ma ikka ise nuputan ka, aga Pavel ütleb, mida on vaja ja siis teeme,» rääkis Marietta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles