Aktiivne korteriturg ei ole eramumüüki hoogustanud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
kõige odavamaid maju praegu Järva ja Jõgevamaal,
kõige odavamaid maju praegu Järva ja Jõgevamaal, Foto: Margus Ansu

Kinnisvaraportaali City24 andmeil pakuti veebruari keskpaiga seisuga Eestis müügiks ligi 2500 eramut. Nii pakkumiste kui ka tehingute arv on viimase aasta lõikes püsinud stabiilne – maa-ameti andmeil tehakse eluhoonetega keskmiselt 600-700 tehingut kuus.

«Võiks arvata, et tõmbekeskuste üliaktiivne korteriturg ja korterite kõrged hinnad puhuvad elu sisse ka eramute müügile, kuid seda pole toimunud. Veidi rohkem tehinguid majadega võib täheldada Harju- ja Tartumaal, kuid teistes maakondades peavad majade müüjad vahel väga kaua ostjaid ootama. Üheks põhjuseks on kahtlemata ääremaastumine, kuid kindlasti tuleb rõhutada ka elustiili mõjusid – inimesed peavad oma aega ja mugavusi tähtsamaks kui majaomaniku kohustusi ning eelistavad elu korterites,» kommenteeris kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

City24 andmetel pakutakse kõige odavamaid maju praegu Järva ja Jõgevamaal, aga samasse hinnaklassi jäävad ka Lääne-Virumaa ja Põlvamaa eramud.

«Tasub siiski tähele panna, et kes otsib endale väljaspool tõmbekeskuste kuldset ringi suvekodu ja on valmis ise sellesse ka natuke panustama, siis võib leida päris häid pakkumisi looduskaunites asukohtades,» ütles Noppel-Kokerov.

Eramute keskmised ruutmeetri pakkumishinnad olid maakonniti 31. jaanuari seisuga järgmised:

Maakond/eramute keskmine ruutmeetri pakkumishind eurodes

Harjumaa – 1401

Hiiumaa – 652

Ida-Virumaa – 678

Jõgevamaa – 429

Järvamaa – 432

Läänemaa – 693

Lääne-Virumaa – 440

Põlvamaa – 473

Pärnumaa – 826

Raplamaa – 628

Saaremaa – 983

Tartumaa – 914

Valgamaa – 718

Viljandimaa – 511

Võrumaa – 570

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles