Memm peab kodust väljudes kandma kiivrit, kuna taevast sajab puunotte

Kodu.postimees.ee
Copy
Mary Dumont
Mary Dumont Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Pensionär Mary Dumont kannab majast väljudes kiivrit, et kaitsta ennast naaberkinnistul asuvatelt surnud puudelt langevate puuokste eest.

84-aastane Mary on kohaliku omavalitsusega sõjajalal, kuna naaberkinnistul olevad surnud saarepuud kujutavad endast suurt ohtu, vahendab devonlive.com. Mary elab Devoni krahvkonnas Torquay linnas. Rannikulinna kimbutab tihti tugev tuul. Tormine talveilm rebib naaberkinnistul asuvatelt puudelt oksad ja lennutab need Mary aeda. Olukord on läinud nii hulluks, et Mary ei julge enam ilma kiivrita kodust lahkuda.

Mary aeda risustavad puuoksad võivad puult kukkudes tõsist ohtu kujutada.
Mary aeda risustavad puuoksad võivad puult kukkudes tõsist ohtu kujutada. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Alles hiljuti Suurbritanniat kimbutanud tormide Ciara ja Dennis tõttu lendas Mary aeda lausa ligikaudu kaheksa sentimeetri paksuseid puunotte. Kahjustada on saanud nii Mary garaaž kui ka naise aed, mis on nüüd puuokstest risustatud. 

Kohalik omavalitsus on andnud naaberkinnistu omanikule kinnisvaraettevõttele Westward Housing loa puud maha raiuda. Ettevõtte esindaja sõnul on nad teinud vastavad hinnapäringud ning otsivad haljastusettevõtet, et puud maha raiuda. 

Kuid Mary sõnul ei võta ettevõte olukorda tõsiselt. «Neil on olnud luba puud maha raiuda juba detsembrist. Tormise talve tõttu on olukord muutunud väga hirmsaks. Mina ilma kiivrita kodust väljuda ei julge,» kommenteeris Mary olukorda.

Õnneks on naaberkinnistult Mary aeda langenud ainult oksad, kuid naine kardab, et varsti kukub mõni puudest tema aiamajale peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles