Ida-Viru kinnisvaraturg on aasta algul startinud üllatava tehinguaktiivsusega

Kodu.postimees.ee
Copy
Ida-Virumaal arendustegevus praktiliselt puudub.
Ida-Virumaal arendustegevus praktiliselt puudub. Foto: Sander Ilvest

Kui Tallinna ja Tartu kinnisvaratehingute kõrge arvuga oleme juba harjunud, siis Ida-Virumaa kinnisvaraturg on startinud käesoleva aasta alguses üllatavalt hästi. 

Maa-ameti andmeil on 27. veebruari seisuga tehtud seal 290 korteriomandite tehingut, mis on võrdses suurusjärgus näiteks Tartumaa 298 korteritehinguga.

«Tõsi, korterite keskmise ruutmeetri hind jääb Ida-Virumaal tõmbekeskustest kordades maha. Kui Harjumaal sõlmiti aasta algul korteritehinguid keskmise ruutmeetri hinnaga 1910 eurot ja Tartumaal 1401 eurot, siis Ida-Virumaal on keskmine ruutmeetri hind olnud jaanuaris-veebruaris 243 eurot,» kommenteeris kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul pole hinnaerinevuse põhjusi vaja kaugelt otsida – Tallinnas ja Tartus veavad hinnatõusu uusarendused, Ida-Virumaal aga arendustegevus praktiliselt puudub ja tehinguid tehakse peamiselt enne 1990. aastaid ehitatud elamispindadega.

Samas küsisid korterite müüjad Ida-Virumaal kinnisvaraportaali City24.ee andmeil keskmise ruutmeetri eest jaanuaris 532 eurot ehk siis pakkumishind oli tehinguhinnast lausa ligi 120 protsenti kõrgem.

«Väga palju sõltub Ida-Virumaa areng riigi edaspidisest poliitikast, konkreetsemalt kliimaneutraalsusega seonduvast. Kui sellesse piirkonda hakkavad liikuma Euroopa Liidu toetusrahad põlevkivi kaevandamise lõpetamiseks ja majanduse ümberstruktureerimiseks, võib Ida-Viru kinnisvaraturg osutuda mõne aja pärast senisest palju atraktiivsemaks,» ütles Noppel-Kokerov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles