Üüriinvestorite ja külaliskorterite tõetund: koroonaviiruse hirmus on hakanud pakkumised vähenema

Kodu.postimees.ee
Copy
Üüriinvestorite tõetund on saabunud.
Üüriinvestorite tõetund on saabunud. Foto: Shutterstock

Kodumajutust võimaldavate tubade, korterite ja majade arv on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud – alles hiljuti võis veebikeskkondadest Airbnb ja Booking.com ning kohalikest kinnisvaraportaalidest leida kokku ligi 3000 lühiajalise üüri pakkumist, kuid koroonaviiruse hirmus on hakanud pakkumised kiirelt vähenema.

«Hotellidega konkureerivate küaliskorterite pakkujad on seatud ootamatult nõudlike eetiliste ja tervishoiuga seotud küsimuste ette ja nii on paljudel lihtsam majutusteenuse pakkumisega vahet pidada kui kaaluda, kas lubada välismaalasi oma pinnale ja kanda nakkusohust tulenevaid riske nagu näiteks desinfitseerimisega seotud kulud,» ütles kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul on lihtsam võimalikke majanduslikke tagasilööke üle elada nendel, kes on välja üürinud oma kodu või juba välja ostetud kinnisvara. Üüriinvestorid, kes nipitavad üüriturul pangalaenudega, vajavad kindlat tootlust ja nende jaoks võib turistide arvu vähenemine üleilmse haiguspuhangu tõttu suure karuteene mängida.

Kinnisvaraportaali City24.ee kaudu pakuti 10. märtsi seisuga Eestis lühiajalisele üürile 110 korterit, AirBnb-s oli ligi 300 üüripakkumist ja Booking.com veebilehel ootas üürilisi ligi 900 korteri- või kodumajutuse pakkumist.

Tallinnas küsiti City24.ee andmetel korteri lühiajalise väljaüürimise eest sõltuvalt asukohast ja ruumide seisukorrast 25-120 eurot ööpäevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles