Viis väga head nippi sisekujundajalt köögi korrashoidmiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Köögi korrashoidmiseks kasuta karpe.
Köögi korrashoidmiseks kasuta karpe. Foto: Ikea

Isegi kõige nutikamatest sisekujunduslahendustest pole kasu, kui me oma kodu ise korras ei hoia. IKEA sisekujundaja Darius Rimkus kujundas ümber suurpere köögi ja jagab nippe, kuidas hoida köök igapäevaselt kenasti korras.

Igale asjale oma koht

Kui hoiad sarnase funktsiooniga nõusid ja toiduaineid samas kohas, teeb see igapäevase köögis toimetamise palju lihtsamaks. Kui igal asjal on oma koht, leiad otsitavad asjad alati hõlpsasti üles.

Kasuta karpe

Vaid paarieuroste karpidega saad köögikapid kenasti korras hoida. Kui säilitad toiduaineid karpides, on kõike lihtne üles leida ja köök näeb tervikuna korras välja.

Läbipaistvad karbid muudavad köögis askeldamise kordades lihtsamaks.
Läbipaistvad karbid muudavad köögis askeldamise kordades lihtsamaks. Foto: Ikea

Kasuta sahtlisisusid ja vaheseinu

Sahtlite nutikas kasutamine annab juurde palju hoiuruumi. Näiteks soovitab sisekujundaja hoida potikaasi ja lõikelaudu sahtlis vertikaalselt, sest nii võtavad need vähem ruumi ning neid on lihtsam sahtlisse panna ja sahtlist välja võtta.  Nõude- ja söögiriistaalused aitavad kõigele oma koha leida.

Vaheseinad annavad juurde palju hoiuruumi.
Vaheseinad annavad juurde palju hoiuruumi. Foto: Ikea

Kasuta kappides riiulisisusid

Tänu riiulisisudele saad asjadest hea ülevaate ja neile pääseb hõlpsasti ligi. Sisusid võid kasutada riiulitel näiteks klaaside, kausside või maitseainetopside hoidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles