Mikrobioloog: terve kodu koristamine on asjatu, keskenduge nendele kohtadele

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kodu desinfitseerimine on üks tõhusamaid asju, mida viiruste hooajal enda kaitseks teha saab. Kuid mõte terve elamine põrandast laeni puhtaks küürida võib koristustuju sootuks rikkuda. Õnneks ei ole selleks alati vajadust. Sellegipoolest on see soovitatav – parem karta kui kahetseda.

Kodu vastikutest pisikutest prii hoidmiseks piisab enamasti taktikalisest puhastamisest, kirjutab apartmenttherapy.com. Selle koristusviisi põhimõte seisneb selles, et keskendutakse kohtadele, mida me iga päev katsume. Dr Elizabeth Scotti sõnul ei ole vaja iga kord kogu elamist üle küürida. Dr Scott soovitab hoopis keskenduda nendele kohtadele, kust on kõige tõenäolisem vastik pisik üles korjata. 

Dr Scott lisab, et enamik viirustest elab organismist väljudes pindadel mõne tunni, kuid bakterid võivad neil elada mitu päeva. 

Kohad, mis nõuavad erilist tähelepanu

Kõige suurema pisikute kontsentratsiooniga on ukselingid, telekapuldid, võtmed, elektroonika ja segistid. Neid kohti tuleb väga hoolikalt ja võimalikult tihti puhastada. Samuti tuleb suurt rõhku pöörata kätehügieenile. Käsi tuleb pesta seebi ja veega vähemalt kakskümmend sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles