Üks suur viga, mida me kodu koristamisel teeme

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Enamik meist arvab, et kui kodu näeb puhas välja, siis on see ka hügieeniline. Tegelikkuses võivad aga mitmedki kohad meie kodus olla kaetud paksu pisikute kihiga. 

Selleks, et kodu pisikutest prii hoida, tuleb koristades kasutada vahendeid, mis neist jagu saaks, kirjutab apartmenttherapy.com. Hügieenilisuse tagamiseks tuleb dr Elizabeth Scotti sõnul erilist tähelepanu pöörata kohtadele, mida me iga päev katsume. Vastasel juhul riskime olukorraga, kus kanname haigustekitajad tahtmatult ühelt pinnalt teisele. 

Siin on kolm asja, mida hügieenilist kodu soovides silmas pidada.

Puhastusvahendil peab laskma toimida

Enamik meist pihustab puhastusvahendi köögipinnale ja pühib selle sealt kohe ära. Kuid selleks, et puhastusvahend pisikutest jagu saaks, tuleb lasta sellel paar minutit toimida. Vastasel juhul ei ole sellest suurt kasu. Meeles tasub pidada, et igal vahendil on oma toimeaeg, mis on enamasti puhastusvahendi tagumisel küljel kirjas. 

Puhastusvahendid ei paku kaitset

Kuigi tugevatoimeline puhastusvahend saab pisikutest jagu, ei takista see neil tagasi tulemast. Sellega tuleb lihtsalt leppida. Asjad, mida katsume iga päev, tuleb tihti ja korralikult desinfitseerida. Vastasel juhul kanname haigustekitajad tahtmatult ühelt pinnalt teisele. 

Ära tee liiga palju

Pidevalt tugevatoimelise desinfitseerija kasutamine võib tekitada olukorra, kus haigustekitajad muutuvad kemikaalide vastu resistentseks. Tark oleks puhastusvahendeid regulaarselt teise toimeainega vahendi vastu välja vahetada ja pindu puhastada ainult siis, kui selleks on vajadus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles