Kapitühjendus: 3 olulist küsimust, mille abil kord majja lüüa

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Asjatundja jagab kolme küsimust, mis võiksid kapitühjendusel ning kevadisel suurpuhastusel hädast välja aidata.

Veebileht houzz.com vestles professionaalse organiseerija ja koristustööde korraldajaga, et jõuda selgusele, kuidas üleliigsest prahist ja seismajäänud esemetest lõplikult lahti saada. Asjatundja esitleb kolme küsimust, mis võiksid sel teekonnal abiks olla. 

1. Leidub su kodus mitu sarnast tarbeeset?

Mõnel inimesel on kõik oma vanad mobiiltelefonid alles, mõni hoiab kahe käega kinni 20 aastat tagasi soetatud televiisorist või kassettmakist.  

Alusta kõigepealt väiksematest esemetest – lao need enda ette ritta ja külma südamega viska ära kõik korduvad esemed, mida sa tegelikult ei kasuta. Unusta süütunne ja lase lahti kõikidest emotsioonidest, mis sul teatud eseme suhtes olla võivad.

2. Kas hoiukoha või tühja sahtli leidmine muutub järjest keerulisemaks?

Su garderoobikapp ajab üle kui Tuhala nõiakaev kevadiste suurvete ajal? Ilmselt on sul kas liiga palju riideid kapis või oled valinud kehvad hoiustamistehnikad.

Lao kõik riideesemed enda ette ritta ning hakka ükshaaval igale esemele otsima põhjusi, miks sa sellest kinni hoiad. Kui sa tõesti hindad ja armastad üht eset ning kavatsed seda ka lähitulevikus kanda, hoia see alles. 

3. Kas sa ikka tead, kus kõik su asjad on?

Asjad su majapidamises on pidevalt kadunud ning sa ei mäleta, kuhu viimati midagi panid? Järelikult puudub sul ülevaade oma majapidamisest ja selles valitsevast kaosest.

Loo oma kodus teatud süsteem ning järgi seda iga päev. Igal asjal olgu oma kindel koht – niiviisi ei lähe midagi kaduma ning sul on parem ülevaade riidekapis või öökummutis toimuvast. Samuti väldid situatsiooni, kus soetad juba olemasoleva asja asemele uue, kuna sa lihtsalt ei olnud teadlik, et see sul eelnevalt juba olemas oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles