Puust ja punaseks: kuidas valida uut pesukuivatit?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

LG eksperdid toovad välja kõige olulisemad funktsioonid, millele kuivatit valides tähelepanu pöörata.

Eraldiseisev trummelkuivati või pesumasin-kuivati?

Esmalt on vaja kaaluda, kas osta tasub nii pesumasin kui ka kuivati või otsustada kombineeritud lahenduse kasuks. Tehnikaekspertide sõnul soetavad eestlased igal aastal aina rohkem eraldiseisvaid kuivateid: need on kaks-ühes lahendustest tihtipeale energiasäästlikumad ning võimaldavad korraga kuivatada suurema koguse pesu. Uuemad kuivatid mahutavad isegi kuni üheksa kilogrammi, mis hoolimata oma suurest kogusest saab uute tehnoloogiate abil siiski kiiresti kuivaks.

Kuna kahele eraldi masinale majapidamises kohta leida võib osutuda keeruliseks, on heaks alternatiiviks ka multifunktsionaalne masin, mis läheb pärast pesutsüklit ise automaatselt kuivatusrežiimile. Sellise kaks-ühes lahenduse puhul peab vaid arvestama, et majapidamistöödele kulub topeltaeg, sest masinas tohib kuivatada vaid poole maksimaalsest pesukogusest.

Säästlikud tehnoloogiad

Üks peamisi argumente uue kuivati ostmisel on energiatõhusus. Pikaajaliselt on võimalik kõige rohkem säästa kuivatiga, mis töötab innovatiivse soojuspumba tehnoloogial – reeglina on need küll kõrgema soetusmaksumusega, kuid kulutavad võrreldes teiste kuivatitega pea kaks korda vähem energiat. Sellise tehnoloogia abil saavutatakse kõrgeim energiatõhususe tase A+++.

Tehnoloogia teine eelis seisneb selles, et pesu ei kortsu peaaegu üldse, mistõttu on hiljem tunduvalt lihtsam pesu triikida. Lisaks jätab soojuspumbaga kuivati pesu tuntavalt pehmemaks ning kaitseb kangast kahjustumise või kokkutõmbumise eest.

Praktilised lisafunktsioonid

Lisaks mahutavusele ja energiatõhususele tasub tähelepanu pöörata ka kuivati lisafunktsioonidele, mis elu oluliselt lihtsamaks teevad.

Näiteks saab tänu nutikatele rakendustele mitmeid kuivateid juhtida läbi telefoni, mis teeb pesupäeva palju lihtsamaks ning säästab hulga aega. Sellised nutikad masinad suudavad vastavalt pesu kogusele ja niiskusele välja valida sobiva kuivatusprogrammi. Kõige uuematel masinatel on ka funktsioon, mis ainult ei tuvasta pesu kogust, vaid suudab tunnetada ka kangaste koostist, et seda õige režiimi valikul arvesse võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles