Riiete käsitsi pesemine ei ole nii tüütu, kui sa arvad!

Kodu.postimees.ee
Copy
Pesu pesemine. Foto on illustratiivne.
Pesu pesemine. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Pesumasin on vabastanud inimkonna ühest kõige nürimast tegevusest – pesu pesemisest. Kuid mis saab siis, kui pesumasin on katki, puudub või tuleb pesta väga hapraid riideid?

Õnneks on tänapäevased tugevatoimelised pesuvahendid muutnud käsitsi pesu pesemise kordades vähem töömahukaks kui aastakümneid tagasi. Veebiväljaanne Domino on kirja pannud väga lihtsa õpetuse, kuidas ilma pesumasinat kasutamata pesu puhtaks saada. 

Natukene korraga

Võta ette üks väike pesulaar korraga. Sedasi saavutad kõige puhtama tulemuse ja kulub ka vähem aega. Samuti käsitsi pestes väheste riietega mugavam tegutseda.

Pese kraanikausis

Enne pesu pesemist puhasta kraanikauss. Aseta puhtasse kraanikaussi määrdunud riided ja täida kraanikauss veega. Seejärel lisa pesuvahendit ning keeruta pesu vees ringi, kuni pesuvahend on vees lahustunud. Lase pesul vähemalt pool tundi seebises vees liguned. 

Loputa

Tõsta vees ligunenud riided kõrvale, lase kraanikauss räpasest veest tühjaks ja täida uuesti puhta veega. Seejärel aseta määrdunud riided puhtasse vette ning keeruta neid ringi nii, et pesuvahend riietelt maha tuleks. Korda seda protsessi, kuni kõik seebivesi on riietelt maha tulnud. 

Kuivata

Lõpetuseks aseta pestud riided kuivama. Juhul kui sul puudub pesurest, siis riputa riided riidepuudele või laota põrandale asetatud rätiku peale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles