Meeldetuletus: täna on maamaksu tasumise tähtaeg

Kodu.postimees.ee
Copy
Maamaksu tasumise tähtaeg.
Maamaksu tasumise tähtaeg. Foto: Shutterstock

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et täna, 31. märtsil on maamaksu esimese osa tasumise tähtaeg. 

Kuni 64-eurone maamaks tuleb tasuda ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tuleb tasuda 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on võimalik tasuda kuni 1. oktoobrini.

Oma maamaksu arvet saab vaadata e-MTAst aadressilt www.emta.ee. Kui inimene on jätnud tuludeklaratsiooni täites osa tagastatavast summast maamaksu kohustuse summa ettemaksukontole, siis arvestatakse maamaks sealt automaatselt.

Maamaks tuleb tasuda 321 000 juriidilisel ja füüsilisel isikul kogusummas 59,6 miljonit eurot, mis laekub täies ulatuses kohaliku omavalitsuse eelarvesse. Tänase seisuga on maamaks tasutud või piisav summa ettemaksukontol olemas ligi pooltel neist, kellel on maamaksu kohustus.

Maamaksuteadetega seotud küsimustega palub MTA eraklientidel pöörduda maksu- ja tolliameti infotelefonile 880 0811 või e-postile eraklient@emta.ee ning äriklientidel infotelefonile 880 0812 või e-postile ariklient@emta.ee. Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega tuleb pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles