Kolm nõksu, mis enne kevadist suurpuhastust ära peaks tegema

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Kevadine suurpuhastus on asi, mis tuleb igal aastal ette võtta. Kuid selleks, et kodu kiirelt ja korralikult puhtaks saada, tuleks natukene eeltööd teha. 

Koosta koristusnimekiri

Esimesena alusta nimekirja koostamisega, kirjutab apartmenttherapy.com. Nimekirja märgi, mis on sinu kevadise suurpuhastuse eesmärgid ning mis on vaja ära teha. Sedasi on sul detailne ülevaade eesolevast tööst. Nimekirjast asja maha tõmbamine tekitab hasarti ning varsti ongi kõik asjad nimekirjast maha tõmmatud.

Teosta koristusvahendite inventuur

Enne kui asud hooga tolmurulle taga ajama, tuleks üle vaadata, mis koristusvahendid sul olemas on. Sedasi ei teki olukorda, kus sa ostad poest midagi, mis sul juba olemas on. Samuti ei meeldi ju kellelegi, kui keset koristamist selgub, et üks või teine oluline koristusvahend saab otsa või on puudu. Ole kaval ja tee eeltöö ära. 

Koosta ajakava

Takistamaks suurte koristusaktsioonide teadmatusse tulevikku edasilükkumist, tuleks ka kindel ajakava paika panna. Öeldakse, et ära viska tänast tööd homse varna – sama kehtib ka koristamise kohta. Jaota näiteks kevadine suurpuhastus ühe nädala peale laiali, sedasi ei koorma sa ennast liialt üle ja koristuskvaliteet ei saa kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles