Korteriühistute liit: ärge jätke koli prügikasti kõrvale

Kodu.postimees.ee
Copy
Viljandis Lääne tänaval asuvad prügikastid.
Viljandis Lääne tänaval asuvad prügikastid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eriolukorras sunnitud kodusolek on korteriomanike kevadkoristusele tõeliselt suure hoo andnud. Kuna  mitmel pool Eestis on jäätmejaamas jäätmete vastuvõtt peatatud, tuuakse mittevajalik kraam lihtsalt hoovi või prügikasti kõrvale.

«Koristatakse hoogsalt nii tubades kui ka keldrites. Kuna jäätmejaama ajutiselt prügi viia ei saa, siis vanad mööblitükid, rõivad ja muu, mis koristuse käigus on üle jäänud, visatakse lihtsalt prügikasti kõrvale või jäetakse hoovile, kus need tuulega laiali lendavad või satuvad näriliste saagiks. Hoopis hulluks läheb aga asi siis, kui prügikasti kõrvale jäetakse värvijääke ja muid kemikaale, mis on ohtlikud ja võivad raske õnnetuse kaasa tuua,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Dagmar Mattiisen.

Eesti Korteriühistute Liit palub kevadkoristusel ikka mõistlikuks jääda ning asjad korteris ära sorteerida, kokku tõsta ja need eriolukorra lõppedes jäätmejaama viia. «Ka olmeprügi tuleks võimalusel korralikult sorteerida, juba täna pakuvad paljud korteriühistud selleks eraldi konteinereid. Kindlasti tuleb aga igal elanikul endal jälgida, et üheliigiline prügi ikka õiges konteineris maanduks,» pani Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla korteriomanikele südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles