HEA TEADA 3 salakavalat mikroobipesa sinu majapidamises

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Koristusekspert esitleb kõige salakavalamaid mikroobipesasid meie majapidamistes.

Samal ajal, kui paljud eeskujuliku täpsusega oma ukselinke ning tihedalt kasutatavaid pindasid puhastavad, soovitab koristusekspert Deyan Dimitrov võtta korraks aeg maha ning keskenduda detailidele, mis tihtipeale kahe silma vahele kipuvad jääma. Nendeks on köögirätikud, pajakindad, vaibad, aga ka inimese ülerõivad.

Köögirätikud

«Ehkki köögirätikud võivad võrdlemisi kahjutuna näida, on need tegelikult soodsaks kasvulavaks paljudele kahjulikele bakteritele ja viirustele, sealhulgas salmonelloosile ja kolibakterile,» selgitas Deyan, kes soovitab koroonaviiruse ajal iga päev köögirätikut vahetada. Pajakinnastega on tema sõnul sama lugu: mida tihedamini pajakindaid pesta, seda väiksem on tõenäosus, et bakterid sellel vohama hakkavad.

Rõivad

Ülerõivaste puhul tasub jälgida, et need enne kappi panekut kindlasti ära kuivaksid. Pesukordade vahel soovitab Deyan rõivastele äädika ja vee segu piserdada. 

«Äädikas on naturaalne ja antibakteriaalne vahend. See on küllaltki taskukohane ning seda peaks poodides kindlasti saadaval olema,» rääkis ta väljaandele dailymail.co.uk.

Vaipkatted

Vaipade puhastamiseks piisab Deyani sõnul sellest, kui neile korralik annus söögisoodat peale puistata, lasta sel 30 minutit mõjuda ning seejärel tolmuimeja abil eemaldada. Vaibad peaksid seejärel oluliselt vähem baktereid sisaldama. Paraneb ka vaipade väljanägemine ja lõhn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles