Pane tähele! Viis asja, mida tühja kõhuga süüa ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Alexander Mils / Pexels

Kuigi enamik meist on kuulnud, et hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord, teevad paljud valede asjade söömisega oma kehale karuteene.

Tomatid

Vaatamata sellele, et tomatid on täis C-vitamiini ja teisi kasulikke toitaineid, ei tohiks seda köögivilja tühja kõhuga süüa, kirjutab buzznoble.com. Tomati viljalihas sisaldub tanniinhapet, mis võib suu kaudu manustamisel mao limaskesta ärritada ning isegi iiveldust ja oksendamist põhjustada.

Gaseeritud joogid

Tühja kõhuga gaseeritud jookide joomine suurendab mao happelisust. Tavapärasest suurem happelisus ärritab mao siseseinu, mis võib pikema aja jooksul tõsiseid terviseprobleeme tekitada. 

Pagaritooted

Hommikul kiiresti ühe või kahe saiakese allakugistamine on küll kiire viis kõhtu täita, kuid kahjuks pole see just kõige parem mõte. Enamik pagaritooteid sisaldab pärmi, mis ärritab tühja mao limaskesta.

Maiustused

Suurtes kogustes kõrge suhkrusisaldusega maiustuste söömine ei ole kuigi hea mõte. Insuliin on valguline hormoon, mis reguleerib vere glükoosisisaldust. Suurtes kogustes suhkru söömisel ei suuda inimkeha tagada piisavalt insuliini, et veresuhkur püsiks tervislikul tasemel.

Vürtsikad toidud

Suu õhetama panevate toitude tühja kõhuga söömine võib tekitada maos happelisi reaktsioone, mis võivad esile kutsuda kõhukrambid ja seedehäired. Vältida tuleks nii küüslauku, tšillikaunu kui ka ingverit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles