Kas teadsid? Need taimed peletavad vastikud putukad sinu kodust eemale

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ebameeldivate putukate tõrjumiseks ei ole alati tarvis tugevatoimelisi kemikaale kasutada. Siin on kuus laialt levinud taime, millel on putukaid tõrjuv toime.

Basiilik – sellest maitsetaimest saab valmistada pihustatavat looduslikku tõrjevahendit, mis hoiab eemal kärbsed ja sääsed, kirjutab mnn.com. Selleks tee purustatud basiiliku lehtedest, veest ja pitsitäiest viinast segu.

Lavendel – imeliselt lõhnav lavendel ei meeldi koiliblikatele, kirpudele, kärbestele ja sääskedele. Aseta igasse tuppa kimbutäis lavendleid ning vastikud putukad hoiavad sinu kodust eemale.  

Sidrunhein – selles taimes leiduv õli on sääskede jaoks ebameeldiv. Kalla aroomi difuuserisse looduslikku sidrunheina õli ning sääsed hoiavad sinu kodust eemale.

Rosmariin – kokkade poolt armastatud taimes leiduv õli ei ole sääskedele meeltmööda. Rosmariinist saab valmistada suurema vaevata looduslikku sääsetõrjevahendit. Selleks kalla potti pool liitrit vett ning lisa sinna neli suurt peotäit rosmariini. Keeda rosmariini 20 minutit ning seejärel kalla keeduvesi pihustuspudelisse. Lisa keeduveele samas koguses leiget vett ning looduslik sääsetõrjevahend ongi valmis.

Aedsalvei – selle taime lehtedes leiduv õli on suurepärane abivahend putukate eemalepeletamiseks. Selleks tuleb aedsalvei lehti kodus põletada, sealt eralduv tugeva lõhnaga suits hoiab putukad sinu elamisest eemal.

Harilik naistenõges – tegemist on taimega, millel on kassidele hallutsinogeenne toime. Kuid taimel on peale neljajalgsete sõprade rahustamise veelgi omadusi. Harilik naistenõges sisaldab nepetalaktooni, mis tõmbab ligi kasse, kuid peletab minema põdrakärbsed, sääsed ja prussakad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles