3 väga head nippi, mille abil oma madratsi eluiga pikendada

Kodu.postimees.ee
Copy
Madratsi puhastamise A ja O.
Madratsi puhastamise A ja O. Foto: Shutterstock

Madratsi elueaks loetakse keskmiselt kümme aastat. Et magamisalune kogu selle aja oma ergonoomilised omadused säilitaks, tasub need kolm soovitust kindlasti kõrva taha panna. 

Vana hea tolmuimeja

Aastate jooksul koguneb madratsisse tohutul hulgal tolmulesti, surnud naharakke ja baktereid. Selleks, et tagada madratsi võimalikult pikk eluiga, tasub sellelt tolmu võtta vähemalt korra kuus.

Lase madratsil «hingata»

Voodipesu vahetades kiputakse alatihti kiirustama – uus pesu pannakse peale, andmata madratsile aega nii-öelda tuulduda. Madratsi võib rahumeeli mõneks tunniks katteta jätta. Võimaluse korral võid madratsi iga paari kuu tagant ka välja päikese kätte viia. Kui isikliku aia, terrassi või rõdu võimalus puudub, jäta madrats lihtsalt mõnda valgusküllasesse kohta, soovitab styleathome.com. Päikesekiired on desinfitseeriva toimega ning toimivad suurepäraselt ka läbi aknaklaasi.

Ära unusta madratsikatet

Madratsikate mängib olulist rolli madratsi värskuse ja puhtuse säilitamisel. Madratsikatte hooldus ja pesu on samuti oluliselt lihtsam kui tervet madratsit puhastama hakata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles