Norra nudistide näppude vahelt libisenud Šotimaa saar otsib uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Linga saar
Linga saar Foto: By Richard Webb, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31359347

Põhja-Šotimaal Shetlandi saarestikus on müüa looduskaunis Linga saar. Puutumatu loodusega saare eest tuleb uuel omanikul välja käia 250 000 naela ehk ligikaudu 287 000 eurot.

25,9 hektari suurusel saarel elasid inimesed viimati 1934. aastal, kui saar oli koduks perekond Sinclairile, kes seal lambaid kasvatas, kirjutab thescottishsun.co.uk. Kuigi saar on ülejäänud maailmast eraldatud, tabas Linga saart hiljuti suur skandaal. Nimelt soovis 2016. aastal saare ära osta grupp Norra nudiste, kes soovisid sinna puhkekeskust rajada. Ümbritsevate saarte elanikele ei olnud see aga meeltmööda ja nudistide plaanidele tõmmati kriips peale. Saar on koduks ka laevavrakile, mis on seal juba 1923. aastast roostetanud. 

Linga saar.
Linga saar. Foto: Vladi Private Islands

Ettevõtte Vladi Private Islandsi poolt müüdavale saarele oodatakse rahulikku omanikku, kes ehitaks sinna keskkonnasõbraliku asustuse. Saarel puudub püsiühendus teiste saartega, seega peab uuel omanikul oma paat olema. Linga saarel ei ole kahjuks ühtegi elamiskõlblikku hoonet, kuid kohalik omavalitsus on väljastanud ehitusloa paadisilla ja mitme hoone ehitamiseks.

Müügikuulutusega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles