PILDID ⟩ Tee järgi: pere tore traditsioon viib nad igal laupäeval uude rahvuskööki

Kodu.postimees.ee
Copy
Patersonide pere minirestoran.
Patersonide pere minirestoran. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Šoti perel sai kõrini tegevusetult kodus passimisest. Niisiis muutsid nad laste mängumaja restoraniks, et pere igal laupäeva õhtul «väljas» einestada saaks.

Perepead Gary ja Liz Paterson tahtsid, et nende üheksa-aastasel tütrel ja kuue-aastasel pojal oleks iga koduõppe nädala järel midagi, mida oodata. Niisiis muutsid nad laste mängumaja väikerestoraniks, kus pererahvas igal laupäeva õhtul einestamas käib, vahendab metro.co.uk.

Üheksa-aastane Violet.
Üheksa-aastane Violet. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Igal nädalal võetakse ette mõtteline reis maailma eri paiku. Ühel laupäeval põikas pererahvas Mehhikost läbi, järgmisel lennati aga juba Itaaliasse. Perepead märgivad, et menüü koostamisel lähtuvad nad külmkapis olemasolevast toidukraamist, mida nad tavaliselt nädala jagu ette muretsevad. Kõik väikerestorani kaunistused on samamoodi Patersonide majapidamisest pärit.

Patersonide pere õhtusööki ootamas.
Patersonide pere õhtusööki ootamas. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Patersoni pere lapsed saavad igal nädalal ülesandeks uus menüü ning kontseptsioon välja mõelda. Ettevõtlike laste fantaasial pole seejuures piire.

«Mõned nende ideedest on teostamatud, aga meil on hea meel, et nende fantaasia nõnda võimsalt välja lööb,» kostsid perepead.

Mehhiko-teemaline õhtu Patersonide minirestoranis.
Mehhiko-teemaline õhtu Patersonide minirestoranis. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Lapsed pole seejuures üksnes väikerestorani loovjuhid, vaid aitavad kaasa ka restorani kaunistamisel ning roogade valmistamisel. 

India-teemaline õhtu Patersonide väikerestoranis.
India-teemaline õhtu Patersonide väikerestoranis. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles