Karavaniga Lapimaale lõksu jäänud perekond: siin on külm ja raha hakkab otsa saama (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Lõuna-Aafrikast pärit perekond Irwin on Lapimaale lõksu jäänud.
Lõuna-Aafrikast pärit perekond Irwin on Lapimaale lõksu jäänud. Foto: Amelia Irwin / SWNS.COM/Amelia Irwin / SWNS.COM / Scanpix

Lõuna-Aafrikast pärit, kuid Ühendkuningriiki koduks pidav perekond on eelmisest aastast mööda Euroopat autokaravaniga ringi reisinud. Kuid nüüd on pere eriolukorra tõttu jäänud Lapimaal asuvasse väikesesse 117 elanikuga Kilpsijärvi külakesse lõksu jäänud.

Amelia ja Brett Irwin olid oma kahe poja ja kassiga parasjagu Lapimaal, kui Soome-Norra riigipiir suleti, kirjutab metro.co.uk. Perel ei olnud võimalik ka Läänemere-äärseid riike pidi Soomest lahkuda, kuna ka need riigid olid oma piirid sulgenud. Seega ei ole perel muud võimalust, kui Lapimaale jääda.

Perekond Irwini noorim liige.
Perekond Irwini noorim liige. Foto: Amelia Irwin / SWNS.COM/Amelia Irwin / SWNS.COM / Scanpix

Ühendkuningriigi valitsus pakkus perele võimalust Soomest lennukiga lahkuda, kuid pere ei tahtnud oma mobiilset kodu hüljata. Pere jõudis oma rännakul Soome eelmise aasta septembris ning plaanis seal veeta kõigest paar nädalat. Kuid siis tabas Ameliat ja Bretti tõsine rahapuudus ja Brett oli sunnitud kohalikku restorani tööle minema. 

Kõik tundus hästi minevat ja soojalt maalt pere oli juba karge Lapimaa kliimaga harjunud, kuid siis tabas maailma koroonaviiruse pandeemia, mille tõttu kaotas Brett töö ja pere jäi Põhja-Soome lõksu. 

Perekonna autokaravan.
Perekonna autokaravan. Foto: Amelia Irwin / SWNS.COM/Amelia Irwin / SWNS.COM / Scanpix

Elu Soomes ei ole odav ja perekonnal hakkab raha uuesti otsa saama, mis paneb Ameliat ja Bretti muretsema. «Me võime rahaliselt väga täbarasse olukorda sattuda,» sõnab Amelia. Sellegipoolest ei lase pere ennast sel heidutada ja koos üritatakse harukordsest olukorrast viimast võtta. Koos tuntakse rõõmu lumest ja kohalikust loodusest.

Kriisi möödudes ei ole perel plaanis Ühendkuningriiki tagasi minna. Plaanis on võtte ette retk soojemasse riiki.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles