Esikust vannitoani: asjatundja selgitab, kuidas koju mööblit valida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Arco Vara maakler Liia Koreline selgitab, mida ühe või teise toa mööbli valikult arvesse võtta.

Esikumööbel

Esik on kodu olulisim ruum. Esikust sisse astuv inimene kujundab oma arvamuse maja või korteri ja selle omanike kohta, on Koreline veendunud. Klassikaliselt kuulub esikusse garderoob või riidekapp, jalatsiriiul ja väikese riiuli või lauaga peegel. Kui ruumi pindala võimaldab, võiks istumise jaoks olla väike tumba või sohva. Väga väikeses esikus võib ruumiprobleemi lahendada nurgakapi paigaldamine. 

Elutoamööbel

Elutoamööbel peaks maakleri sõnul olema mitte ainult puhkamiseks mugav, vaid ka esinduslik. Mudelite valimisel lähtutakse ruumi soovitud kujundusstiilist, koduomaniku rahalistest võimalustest ja elutoa funktsioonist. Klassikaliselt kuuluvad elutuppa diivan, tugitoolid, diivanilaud, telerialus, vahel ka suurem söögilaud ja toolid. Söögilaua valikul soovitab ta arvestada sellega, et laua ümber mahuks mugavalt istuma mitte ainult leibkond, vaid ka külalised.

Magamistoamööbel

Magamistoas on kõige olulisem mööbliese loomulikult voodi. Voodit ostes tuleb Koreline sõnul erilist tähelepanu pöörata madratsile, see valitakse kõige sobivama jäikusastmega. Isegi üheinimesevoodit valides on peamine kriteerium selle maksimaalne võimalik laius, mida magamistoa pindala võimaldab. Öökapid asetatakse tavaliselt voodi külgedele. Juhul kui eraldi riietusruumi pole, asetatakse magamistuppa riidekapp, tool või tugitool ja tualettlaud või kummut.

Lastetoamööbel

Lastetoamööbel valitakse lähtuvalt lapse vanusest ja soost. Eksperdid soovitavad uhketele lastediivanitele eelistada kvaliteetse ortopeedilise madratsiga täisvoodit. Tänapäeval aitavad lastetuba sisustada kõikvõimalikud komplektid, mis ühendavad endas nii töökohta, garderoobi kui narivoodit. Selline mööbel võimaldab säästa ruumi, sisustada mitme lapse jaoks magamis- ja töökohad ning jätta ruumi mängukohaks. 

Köögimööbel

Köök pole mitte ainult toiduvalmistamise koht, vaid ka kogu pere kokkusaamise ruum. Seepärast sobib kööki koos söögilaua ja toolidega ka mugav nurgadiivan. Köögimööbli valimisel soovitab Koreline arvestada juba paigaldatud vee- või gaasitorudega, mida saab eritellimusmööbliga edukalt varjata.

Vannitoamööbel

Vannitoamööblit on kõige raskem valida. Selle ruumi sisustamisel tuleb otsida kompromisse funktsionaalsuse, ergonoomika ja atraktiivsuse ühendamiseks. Targalt valitud vannitoamööbel võib anda visuaalselt ruumi juurde ja luua võimalusi erinevate tarvikute hoiustamiseks. Isegi väikseimasse vannituppa saab paigaldada mõne mööblieseme, näiteks ripp- või nurgakapi, mis on mõeldud majapidamistarvete ja kodukeemia hoidmiseks. Kompaktsesse vannituppa peaks mahtuma ka kitsas seina- või valamukapp ning pesukorv.

Loe rohkem Arco Vara blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles